malzemeler:
4 tavuk baget(kişi sayısına göre )
2 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
2 su bardağıı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı salça
tuz/kuru nane
3 çorba k. tereyağ
yapılışı:
İlk önce tavuğu haşlıyoruz.Tenceremize tereyağını alıp eritiyoruz.İçine küp küp doğradığımız soğanı ilave edip kavuruyoruz.Daha sonra sıcak tuzlu suda beklettiğimiz pirinci,salçayı ,tuzu ekleyip 5 dak.kavuruyoruz.Karışım borcam bir tepsiye yayılıp,üzerine tavukları yerleştiriyoruz.2 su bardağı tavuk suyu ilave ediyoruz.Naneyi tavukların aralarına serpip,150cc 20/25 dak pişiriyoruz. Afiyet olsun..
Tavuklu Kapama
|
Etiketler:
Ana yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder