malzemeler:
1 su b.mercimek
1 kuru soğan
1 çorba k.tereyağ
1 çorba k. un
1/2 limon suyu
4-5 su bardağı su
üzeri için:
1 çorba k.tereyağı
Mercimeği, bir gece suda bekletiyoruz.Ertesi gün mercimeği haşlıyoruz.
Ayrı bir tencerede yağı eritip, piyaz şeklinde doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
Kavurduğumuz soğanı haşlanmış mercimeğe katıp,su ekliyoruz.10 dak. pişiriyoruz.
yarım çay bardağı suyla bulamaç haline getirdiğimiz unu, çorbaya ekliyoruz.10 dak. daha pişirip, çorbayı blender dan geçiriyoruz. En son limon suyu ekliyoruz.Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun...
Mercimek Çorbası (Osmanlı Mutfağından)
|
Etiketler:
çorbalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder