Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Tatar Çorbası/Tavuklu Bamya/


Tatar Çorbası
malzemeler:2 adet domates
2 adet patates
5 su bardağı et veye tavuk suyu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz/karabiber
4/5 dal taze nane yaprağı

yapılışı:
Patates ve domatesin kabuklarını soyuyoruz.Patatesi küp küp doğruyoruz.Domatesi rendeliyoruz.Tencereyede yağı eritip,domatesi ilave ediyoruz.1-2 dak kavuruyoruz.Sonra patatesi,etsuyunu ,tuz ve karabiberi ekleyip pişmeye bırakıyoruz.Unu bir kaseye alıp, üzerine kaynayan et suyundan bir kepçe ekleyip karıştırıyoruz.Çorbaya unu ilave edip 15 dak.pişiriyoruz.
çorbayı blender´den geçirip,bir taşım daha kaynatıyoruz.Üzerini nane yapraklarıyla süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun...



Tavuklu Bamya

malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
500 gr bamya
1 çorba kaşığı salça
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1-2 su bardağı sıcak su
tuz/karabiber
yapılışı:
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğruyoruz.Tencereye yağımızı alıp,tavukların rengi dönene kadar kavuruyoruz.Sonra küp küp doğradığımız soğanı ekleyip,soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruzSalçayı, sıcak suyu , tuz ve kara biberi ekleyip 10-15 dak pişiriyoruz.En son bamyayı ekleyip,1-2 taşım daha kaynatıp ,servis yapıyoruz. Afiyet olsun...
Tarif Oktay ustadan





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder