Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Uzun Bir Aradan Sonra Tekrar Merhaba

                                                        Nevşehir Mantısı
         

Yeniden merhaba.Zaman ne çabuk geçiyor,farkında olmadan...Tam 1,5 sene olmuş,yazmayalı...Nasıl geçti anlamadım.Dersler,sınavlar derken arayı çok açmışım.Ama bundan sonra bu kadar ara vermeyeceğim,inşaAllah...    
                                 
                    Bu tarifi,seneler evvel bir televizyon programindan almıştım.Benim gibi mantı kapatmayı sevmeyenler için ideal bir tarif.

                                 Malzemeler:

                                               Hamuru için:
                                                500 gr un
                                                1/2 paket yaş maya  
                                                 1 tatlı kaşığı tuz  
                                                  Yeterince ılık su
                                        İç harcı için:
                                                 350 gr kıyma    
                                                  2 adet kuru soğan
                                                  1 çorba kaşığı salça
                                                  4 çorba kaşığı sıvıyağ
                                                  tuz/karabiber
                       
                                   Sosu için:
                                                Bir büyük kase yoğurt
                                                3 diş sarımsak
                                                 3 çorba kaşığı tereyağ
                                                 1 çay kaşığı kırmızıbiber

Yapılışı:
              Hamuru için bütün malzemeleri yoğurup,1 saat dinlendiriyoruz.İç harcı için;ince kıyılmış soğanı sıvıyağda kavuruyoruz.Sonra kıyma,salça ve tuzunu ekleyip, kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar pişiriyoruz.Dinlenen hamurumuzu incecik açıp,kıymalı harcı üzerine yayıyoruz.Rulo şeklide sardığımız hamuru,
bir parmak eninde kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz 180c'de 15 dakika pişiriyoruz.mantıları servis tabağına alıp üzerine sarmsaklı yoğurdu,sonra da biberli sosunu gezdirip servis yapıyoruz.Afiyet olsun... .




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder