Bu pastayı Aysima için yapmıştım.Her ne kadar pastacıkızın ki kadar süslemesi güzel olmasada... Ben süslemede sade şanti kullandım.Tarifi aynen yazıyorum.
malzemeler:
keki için :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu,1paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao,1 çorba kaşığı sıvı yağ
muhallebisi için:
1 lt süt
1 subardağı şeker
1su bardağı un
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı damla çikolata(muhallebi piştikten sonra en son katılacak)
ilk olarak muhallebiyi hazırlıyoruz.süt, un ve şekeri tenceremize alıyoruz.sürekli karıştırarak
pişiriyoruz.piştikten sonra sıcakken yağını katıp karıştırıyoruz.soğumaya bırakıyoruz.
soğuduktan sonra mikserle 10,15 dakika çırpıyoruz.damla çikolatayı ekleyip sertleşmesi için
buzdolabında bekletiyoruz.
üzeri için:1/2 paket sade krem şanti
1/2paket kakaolu krem şanti,veya çikolatatalı sos da kullanabilirsiniz.
yapılışı:
karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıyoruz.köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
sıvı yağı,un, kabartma tozu,vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.yağladımız kelepçeli kalıba karışımı boşalyıyoruz.önceden ısıtılmış 175 c pişiriyoruz.kek pişip soğuduktan sonra ikiye
kesiyoruz.derin bir kase içine kekin bir parçasını yerleştiriyoruz.hazırladığımız kremayı koyup,
ikinci katı üzerine kapatıyoruz.pastamızı bir gece buzdolabında bekletiyoruz.servis yapacağımız zaman yuvarlak bir tabağa ters çeviriyoruz.süslemek için şantileri hazırlayıp istediğimiz gibi süs
lüyoruz. afiyet olsun.
Kümbet pasta
|
Etiketler:
pastalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder